At bette på brydning

Brydning og betting er ikke umiddelbart en kombination, der præger bookmakernes forsider på nettet. Det er ofte de store sportsgrene, som fodbold, formel 1 og håndbold, der fylder sendefladen”, og derfor kan det være svært at finde odds på brydeturneringer. Det er derimod ikke svært at finde odds på EM denne sommer, da du kan finde dem hos Unibet Euro 2021.

Når det kommer til de store brydeturneringer som VM og OL, er der dog med sikkerhed mulighed for at spille på de brydere, som du tror kommer til at vinde den enkelte kamp – eller i sidste ende kommer til at stå med OL- eller VM-guldet om halsen.

Følger man ikke så meget med i brydning, kan man med fordel gå på opdagelse på nettet, hvor der rundt omkring findes en række bryderelaterede sider med statistikker og nyheder om verdens bedste brydere, resultater fra turneringer og meget mere.

Et af de steder, hvor du kan søge information og danne dig et overblik er det internationale brydeforbunds (UWW) hjemmeside unitedworldwrestling.org.

Hvor de klassiske stilarter ikke er repræsenteret i så stor stil hos bookmakerne herhjemme, kan du til gengæld finde odds på MMA (Mixed Martial Arts), der indeholder flere elementer fra brydesporten. Den danske OL-sølvvinder fra 2016 Mark O. Madsen valgte således i starten af 2108 at skifte til denne mere og mere populære sport – og den tidligere mesterbryder gjorde kort proces i sin første kamp.

MMA og ikke mindst UFC (Ultimate Fighting Championship), der er den største event i MMA-regi, har i de senere år oplevet stor fremgang og opnået stor opmærksomhed. En række bookmakere med dansk licens er derfor i stigende grad begyndt at tilbyde odds på MMA-arrangementer. Det drejer sig blandt andet om Unibet, Nordicbet, Bet365, Betfair og Betsafe.

Mixed Martial Arts er som navnet antyder en blanding af forskellige kampsportsgrene. Udøverne i MMA henter således deres teknikker fra brydning, karate, judo, boksning, sambo, muay thai og jiu-jitsu.

Mange af kæmperne kommer – som fx Mark O. Madsen fra brydning – med vidt forskellige baggrunde og når du skal bette på en MMA-kamp er det derfor vigtigt at se på, hvordan de enkelte kæmpere står til hinanden, ligesom det naturligvis også altid er afgørende at kigge på formkurve, motivation og skader.

Er du interesseret i dykke mere ned i MMA-verdenen kan du udover at bruge nettets mange sider, der er dedikeret til MMA og UFC, også se MMA-events på TV. I Danmark kan det lade sig gøre på TV3 Sport eller Viaplay, som byder på udvalgte kampe fra UFC. Ellers er der mulighed for at abonnere på UFC’s egen stramingkanal med et såkaldt UFC Fightpass, der giver adgang til en masse kampe og meget andet godt fra denne verden.

Er du på udkig efter MMA og UFC-nyheder på dansk, skal du rette blikket imod hjemmesiden mmadk.dk, hvor der løbende opdateres med nyheder.