De største danske brydeturneringer

Brydesporten har en lang række store mesterskaber, hvoraf OL, World Cup, VM og EM står som de største. Men der findes også i Danmark gode muligheder for at se brydning i topklasse.

Der arrangeres hvert år mange brydeturneringer rundt omkring i det danske land og her kigger vi lidt nærmere på nogle af de mest interessante.

DM

DM for seniorer er et af de store mål for danske brydere. I 2018 fandt de danske mesterskaber sted i Herning, der er en af de store danske brydebyer. For første gang i mange år lykkedes det for Herning BK at støde BK Thor Nykøbing af tronen som bedste danske klub. En titel, som Falster-klubben ellers har siddet på i mange år. DM i 208 bød også på et farvel til den danske OL-helt Mark. O. Madsen, der valgte at skifte til MMA.

Thor Masters

Thor Nykøbing, der betragtes som Danmarks bedste brydeklub, er vært for denne internationale brydeturnering, som hvert år tiltrækker en lang række brydere fra hele verden. I 2018 havde turneringen deltagelse af 150 brydere fra 15 lande, der over to dage i februar kæmpede om at nå øverst på skamlen. Turnerngen byder på brydning i absolut topklasse og tiltrækker masser af tilskuere, der både får masser af musik og action på madrasserne.

Turneringen afholdes i græsk-romersk stil og i 2018 lykkedes det den lokale helt og OL-medaljevinder fra 2016 Mark O. Madsen at vinde 77 kilos-klassen foran 21 konkurrenter fra hele verden. Mark O. Madsens sejr var den eneste danske triumf i turneringen, hvilket sætter turneringens internationale standard i relief. Thor Masters havde i 2018 således tre OL-medaljevindere i startfeltet, ligesom der var deltagelse af 20 medaljetagere fra EM og VM.

Aarhus Open

Aabyhallen i Åbyhøj lægger gulv til en af Europas bedste internationale brydeturneringer, når der i februar afvikles Aarhus Open for brydere i aldergruppen 10-23 år. I 2018 var turneringen historisk stærk med deltagelse af 16 nationer fra fire kontinenter, men alligevel lykkedes det for fire unge danske brydere at nå øverst på medlajleskamlen i deres respektive klasser. Bag turneringen står den lokale brydeklub Thrott.

Kolding Cup

En af de større danske brydestævner for ungdommen afholdes hvert år i Kolding, hvor ungdomsbrydere fra hele Europa dukker op for at kæmpe om hæder og ære. Kolding Cup har været afholdt i 18 år og oplevede i 2018 fremgang på antallet af brydere. Turneringen havde deltagelse af ikke færre end 258 brydere mod 200 året før. Bryderne i Kolding Cup kom i 2018 fra Danmark, Holland, Tjekkiet og Polen.

Venne Cup

Med en lang række store internationale mesterskaber i både håndbold og ishockey har Herning slået sin status som sportsby fast med syvtommersøm. Men også for de unge brydere er der noget at komme efter i den driftige midtjyske by. Hvert år afholder Herning Brydeklub nemlig ungdomsturneringen Venne Cup, der hvert år tiltrækker en lang række talenter.

Der findes en lang række andre brydeturneringer, som også nyder sponsoropbakning fra virksomheder, og et firma som Maria Casino støtter også en brydeturnering på dansk grund. For et overblik over brydeturneringer i Danmark, kan du med fordel gå ind på brydning.dk og klikke dig videre til kalender. Her vil du kunne se, hvor og hvornår de enkelte turneringer finder sted.

Fremtiden for dansk brydesport ser lovende ud – ikke mindst fordi der i 2018 blev taget første spadestik til det, der bliver Europas største brydecenter. Brydecentret i Nykøbing Falster forventes at stå færdigt i februar 2019.