Kender du reglerne i brydning?

Brydning er en sport, der godt kan virke lidt voldelig for mange. Brydning er i bund og grund gulvkamp, og vægten er på holdegreb. Der findes rigtig mange stilarter inden for brydning. Vil man gerne se brydning, så skal man vælge blandt de stilarter, der er. Det samme gælder, hvis man selv vil gå til brydning. Både børn, voksne og ældre kan gå til brydning. I Danmark er der klubber mange steder. Både i store og små byer, og nogle gange endda også helt ude på landet.

Sporten har været populær siden det antikke Grækenland, og den har med årene ikke mistet sin popularitet. Heldigvis for det. Dengang var bryderne dog fuldstændig nøgne, og det er de altså ikke i dag. Man skal i dag have en helt bestemt beklædning på, når man dyrker brydning. Den skal blandt andet også bruges til, at man kan kende forskel på bryderne. Tøjet skal også vise, hvor bryderen kommer fra, men også give en vis form for beskyttelse.

Lær reglerne i brydning

Man skal kende til brydning regler for at kunne dyrke brydning bedst muligt. Er man begynder, har man brug for både en klub og en træner. På internettet kan man finde oversigter over bryderklubber i Danmark. Her kan man også se, at der findes træningstider for begyndere. Man skal selvfølgelig finde ud af, hvilken type brydning man ønsker at træne. For reglerne er ikke ens for de mange forskellige stilarter.

Man kan f.eks. gå til Judo, Sumo eller Græsk-romersk brydning. Det er ikke alle klubber, der har alle tilbud. De fleste klubber med brydning byder dog på flere forskellige stilarter. Man kan også bare møde op i en bryderklub og få en prøvetime. Så kan man se, hvad man kan lide, og man kan finde ud af, hvad man vil gå til.